İstanbul Park pisti, Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası 1.Ayak yarışlarının yapıldığı haftasonu aynı zamanda Türkiye Pist Şampiyonası 2.ayak yarışlarına da ev sahipliği yaptı.

Super, Maxi ve 1600 olmak üzere 3 ayrı grupta Borusan Otomotiv Motorsport, Ülkü Motorsporları ve Loft Oil T-Max Racing Team takımlarının yanı sıra amatör sürücüler de olmak üzere toplam 25 otomobilin start aldığı organizasyon cumartesi ve pazar günü 2 ayrı yarış şeklinde düzenlendi.

Cumartesi günü 10 tur üzerinden koşulan ilk yarışta Maxi Grupta, kariyerinin ilk yarışında Levent Kocabıyık BMW M3 GT4 ile birinciliğin sahibi olurken, Super grupta Renault Clio ile Fatih Yavuz ve 1600 grupta da Peugeot 106 GTI ile Egemen Çivicioğlu birincilik kürsüsüne çıkan isimler oldular.

Pazar günü gerçekleştirilen 2.yarışta ise Ümit Ülkü Porsche 997 GT3 ile Maxi grupta birinciliğe uzanırken Super grup birincisi de Borusan Otomotiv Motorsport adına BMW 320 si ile Kaan Gürgenç oldu.

2012 Türkiye Pist Şampiyonası´nda sezon 16-17 Haziran tarihlerinde İzmit Körfez Pisti´nde gerçekleştirilecek 3.ayak yarışları ile devam edecek.