Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA destekleriyle düzenlenen ve 20 Ağustos’ta Hatay’dan start alan TransAnatolia Rally Raid, Eskişehir’de sona erdi.

Hatay’dan başlayarak Eskişehir’e kadar uzanan TransAnatolia Rally Raid macerasına bu yıl, motosiklet, quad, SSV, otomobil ve kamyon kategorilerinde 56 rally, 28 raid olmak üzere toplam 84 araç ve 115 sporcu katıldı. Toplam sekiz ayaktan oluşan TransAnatolia’da ekipler sırasıyla, Hatay, Osmaniye, Feke, Bakırdağ, Melikgazi, Felahiye, Sivrialan, Kayseri, Develi, Aladağ, Çelikhan, Bolkar, Taşkale, Obruk, Tuz Gölü, Mihalıççık ve Eskişehir etaplarında toplam 2.800 km yol katettiler.

27 Ağustos Cumartesi günü yarışın 8. ve son ayağında Haymana’dan start alan yarışçılar, Mihalıççık ve Eskişehir etaplarında, 218 km’si özel etap olmak üzere 313 km. yol katederek Eskişehir’de tamamlandı. Bu yıl 12. Kez düzenlenen zorlu TransAnatolia macerası Eskişehir Şehir Ormanı Ekoturizm Alanı’nda gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi.

Zorlu yarış sonunda otomobil kategorisinde, Ahmet Bağce-Uğur Tepe ikilisi 38 saat 41 dakika 56 saniye ile birinciliği kazanırken, Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek ikilisi 38 saat 59 dakika 27 saniye ile ikinci ve Mithat Diker-Erdal Oral ikilisi yarışı 58 saat 25 dakika 18 saniye ile üçüncü tamamladı.

SSV kategorisinde; İsrafil Akyüz-Timur Sancak 34 saat 24 dakika 2 saniye ile birinci, Barbaros Yangın-Ali Osman Kutanoğlu 37 saat 41 dakika 7 saniye ile ikinci, İtalyan Federico Butto-Martino Albertini ikilisi de 46 saat 15 dakika 36 saniye ile yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Kamyon kategorisinde yarışan İtalyan Marino Mutti ve Andrea Mazzoleni ikilisi de yarışı toplamda 71 saat 54 dakika 58 saniye ile tamamladı. Raid kategorisinde ise bu yıl kazanan ikili Turgay Düzcü-Anıl Gençtürk olurken, Jale Özel-Ayşegül Telli çifti ikinci ve Ahmet Terece ve Ulaş Germen ikilisi de üçüncü olarak podyuma çıktı.