İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen ve bu sene Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından Avrupa Cross-Country Baja Kupası aday yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troia Türkiye hazırlıkları devam ediyor. Doğu Avrupa Offroad Serisi’nin bir ayağı olarak organize edilen yarış, bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’nin görsel ve tarihi zenginlikleri içinde hazırlanan muhteşem etaplarla gerçekleştirilecek.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle düzenlenen organizasyona kısa bir süre kala etap çalışmaları hızla ilerliyor.

Toplam 917 kilometre uzunluğundaki 4 günlük zorlu yarış, 22 Eylül Perşembe günü saat 20.00’de Çanakkale Truva Atın önünden seremonik start ile başlayacak. Organizasyon kapsamında, 23-25 Eylül tarihleri arasında Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde yer alan 8 özel etap koşulacak. Bu etapların arasında Çanakkale merkezde hazırlanan seyirci özel etabı da yer alacak. Yaklaşık 6 km uzunluğundaki bu etapta aynı çizgiden ve aynı anda start alan iki araç, bir köprü geçişi ile birleşen “8” biçimindeki ikiz parkuru tamamlayıp finiş noktasına ulaşacak.