2012 ulusal şampiyonalarının başlangıcına kadar olan süreçte düzenlenecek mahalli statüdeki organizasyonlarla beraber otomobil sporları kış aylarında oldukça hareketli günler geçirecek.

Bu organizasyonların bir tanesi de Federasyon organizatörlüğünde Körfez Yarış Pisti’nde üç ayak üzerinden olarak düzenlenecek Körfez Pist Kupası olacak.

Yarışmaya, Türkiye Pist Şampiyonası kuralları dâhilinde Maxi Grup, Super Grup, 1600 Grup ve Dizel Grup’larının birinde yarışması için bir engel bulunmayan tüm otomobiller katılabilecek. Öte yandan Maxi Grup içinde Açık Sınıf (Maxi Grup´a uygun ancak kilo zorunluluğu olmayan otomobiller) organize edilecektir. Açık Sınıf’ta yer alan araçlar, yeterli sayıya ulaşılması halinde (3 otomobil) kendi arasında Açık Sınıf Kupası ile ödüllendirilecektir.

Ulusal veya mahalli pist lisansına sahip sporculara açık olacak organizasyonun ilki 14 Ocak 2012 Cumartesi günü tek günlük olarak gerçekleştirilecek. Kupanın ikinci ayağı 4 Şubat 2012 günü gerçekleştirilecekken, 3 Mart 2012 tarihinde koşulacak üçüncü ayak yarışıyla beraber birinciler belirlenecek.

Türkiye Pist Şampiyonası’nda mücadele eden sporcular için sezon dışında antrenman özelliği de taşıyacak olan yarışma, amatör sporcular için de ulusal şampiyona öncesinde deneyim kazanma ve yarış becerilerini geliştirme fırsatı sunacak.