Dünyanın en zor rallisi Dakar, 1 Ocak itibariyle start aldı. 2008 yılında Afrika’daki terör gruplarının tehdidi nedeniyle iptal edilen Dakar Rallisi,2009 yılındaGüney Amerika’ya taşındı. Ralli, 2010 yılında da yine aynı kıtadaotomobil, kamyon, motosiklet ve ATV kategorilerinde toplam 382 aracın mücadelesine sahne olacak.

Atlantik Okyanusu kıyısı Buenos Aires’den başlayacak zorlu yarış 6.000 km özel etap olmak üzere toplam 9.000 km olarak Pasifik Okyanusu kıyılarından Şili topraklarından geçerek yine Buenos Aires’de 16 Ocak’ta sona erecek.

Yarışta ülkemizi geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar temsil ediyor. Motosiklet kategorisinde mücadele eden 161 yarışçı arasında yer alan Dakar Türk Takımı, KTM Enduro 690 R ile Marathon (mekanik destek almayanlar) kategorisinde mücadele ediyor. Kemal Merkit 55, Kutlu Torunlar 56 yarışma numaraları ile başarı kovalayacaklar.

1-17Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Dakar Rallisi’ne katılan Dakar Türk Takımı ile ilgili tüm detaylar www.dakarturk.com web sitesinden takip edilebilecek.

Öte yandan Dakar Rallisi her gün 21.30´da kısa, 24.00´de ise günün uzun bir özetiyle Eurosport ekranlarında olacak.

Ülkemizi temsil eden sporcularımıza TOSFED olarak başarılar diliyoruz.