İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından organize edilen ve 2002 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 8.’si başlıyor. 13 Aralık 2009, 27 Aralık 2009 ve 10 Ocak 2010 tarihlerinde düzenlenecek 3 yarıştan oluşacak.

Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’na start – finiş noktası, servis alanı ve ralli merkezi olarak VIA/PORT AVM ev sahipliği yapacak.

Organizasyonla ilgili olarak VIA/PORT’ta düzenlenen basın toplantısına İSOK Başkanı Hilmi Orbay, VIA/PORT Genel Müdürü Bülent Kural, Castrol üst düzey yetkilisi, Yarışma Direktörü Emrah Ersoy, Direktör Yard. Halid Avdagiç, 2008 İstanbul Ralli Şampiyonu Serhat Öztemir, N2 sınıfının iddialı ismi bayan pilot Roya Angejiheidari ve motorsporlarının Türkiye’deki en önemli isimlerinden Volkan Işık katıldı.

Şampiyonanın ilk ayağı 13 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Yarış saat 10:30’da VIA/PORT Moda Meydanı’ndan start alacak. Mağazaların bulunduğu alışveriş meydanında kurulan start takından geçerek yarışa başlayacak otomobiller, Castrol ve İSOK özel seyirci etaplarını geçerek saat 16:30’da yine VIA/PORT’taki finiş takına gelmeye çalışacaklar. Toplamda 230 KM’den oluşan yarışın, 52,6 km’si özel etap olarak organize edilecek.

Yarışı izlemeye gelenler için ayrıca çeşitli sürprizler de organize ediliyor. VIA/PORT’ daki etkinlikler çerçevesinde şanslı 20 kişi Lassa’nın desteğinde ünlü pilot Volkan Işık’a co-pilotluk yapacak. Etaplara kendi araçları ile gitmek isteyen izleyiciler, yarış haritası ve yönlendirme bilgilerine www.istanbulrallisampiyonasi.com adresinden ulaşabilirler. Ayrıca yarış öncesi ve yarış hafta sonu boyunca VIA/PORT’da kurulacak info desklerden bilgi alabilirler.