2008 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın yedinci ve son yarışı, İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF) tarafından bu hafta sonu Şile’de organize edildi. Genel Klasman ve Gruplarda Şampiyonların belirlendiği yarışta, cumartesi gece yağan sağanak yağmurun ardından oldukça ağırlaşan parkurda yarışmacılar puan mücadelesinde zorlı.

101,46 kilometresi 13 özel etap olmak üzere toplam 280,45 kilometre yol kat eden yarışmacılar iki gün boyunca yağmurun da etkisiyle ağırlaşan parkurda doğaya ve birbirlerine karşı çetin bir mücadele verdiler.

Cumartesi günü geçilen engel ve orman etaplarının ardından şampiyona lideri Erkan Birinci ilk günü lider olarak tamamladı. Pazar günü 09:30’da ilk etaba çıkan ekipler, çamur ve su birikintilerini aşmakta zorlanırken, toplam 18 aracın başladığı yarışta ikinci gün 11 araç devam edebildi.Son günde tamamlanan sekiz etabın sonunda genel klasman ve sınıf S2 birinciliğini elde eden Ekrem Karadeniz – Atilla Altay ikilisi şampiyonayı da üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

Son yarışa Şampiyona lideri olarak gelen Erkan Birinci – Batuhan Altunordu ikilisi yarışın bitimine iki etap kala yaşadıkları sorunlar nedeniyle zaman kaybetseler de Şile’de genel klasman ikincisi olmayı başardılar ve kazıkları puanlarla, Volkan Gönülalan- Nemci İnan ekibinin, 16,4 puan önünde 2008 Türkiye Off Road Şampiyonası Genel Klasman Şampiyonu oldular.Erkan Birinci- Batuhan Altunordu ikilisi,bu sonuçla, adına yarıştıkları Aroma Off-Road Takımı’nın da Türkiye Şampiyonu olmasında büyük rol oynadılar. Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Volkan Gönülalan – Nemci İnan ekibi de zorlu koşullara rağmen yarışı üçüncü sırada bitirdi ve Şampiyonayı ikinci sırada tamamladılar.

Nihat Keskin – Yasemin Toker sınıf S1’de birinci olurken, Ahmet Tınkır – Cevat Cengiz sınıf S3’ü, Sadık Vefa – Mustafa ıbay da sınıf S4’ü birinci sırada bitirdi.

img src”imagesoffa.jpg”

img src”imagesoffb.jpg”