2007 Türkiye Mer-Tur Tırmanma Şampiyonasının 3.ayağı olan Maşukiye Belediyesi Kartepe Tırmanma yarışı 02 – 03 Haziran 2007 tarihlerinde Kocaeli İli Maşukiye Beldesi Kartepe mevkiinde gerçekleştirildi.
Türkiye Mer-Tur Tırmanma Şampiyonası 1 kat sayı üzerinden puan veren ve KOSDER tarafından organize edilen yarışta 28 yarışmacı start aldı.

Kategori 1’de 13 yarışmacının mücadele ettiği yarışta Peugeot 106 GTI ile start alan Murat Üçbaşaran 7.09.99’luk zamanıyla birinciliği elde ederken, aynı kategoride Deltasport adına yarışan Fiat Palio’lu sürücü Evren Özcan ikinciliği, yine aynı takımın bir diğer pilotu Toygar Saraçoğlu ise üçüncülüğün sahibi oldular.

Kategori 2’nin galibi ise Opel Astra GSI ile yarışan ve 06.35.0’lık dereceye imza atan Nebil Erbil oldu. Erbil’i 3.95 sn geriden Fiat Palio Kit Car pilotu Taner Şengezener takip etti. Yarış öncesi yapılan antrenmanlarda etabın 3. km sinde yoldan çıkan Taner Şengezener aracında hasarlar oluşsa da start sonrasında finişe ikinci sırada gelmeyi başardı.
Kategorinin üçüncülük podyumunda yer alan ismi ise Delta Sport sporcusu Ali Önkök’tü.

Kategori 3 ise, sadece iki yarışmacı kaydı bulunması nedeniyle kural gereği puan alamamalarından ötürü sporcuların tercihi ile koşulmazken, 6 yarışmacının rekabet ettiği Kategori 4’te Liparis takımı adına Renault Maxi Megane ile start alan Cem Acar liderliği elde etti. Acar’ı Peugeot 309 GTI pilotu Gürkal Menderes takip ederek ikincilik kupasını alırken, üçüncülük podyuma çıkan isim ise bir başka Peugot pilotu Alper Ekmekçioğlu oldu.

Yoğun bir seyirci ilgisi ile asfalt zeminde yapılan yarış, 5,4 Km. uzunluğundaki parkurda iki çıkış şeklinde koşuldu. Sembolik startı 03.06.2007 Pazar günü Saat 09:50’de Maşukiye Belediye binası önünden verilen organizasyonun ödül töreni ise saat 16:00’da The Green Park Hotels Resorts da yapıldı