Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun sportif organizasyonunda düzenlenen üçüncü F1 Petrol Ofisi Gr Prix’nin galibi Scuderia Ferrari Marlboro pilotu Felipe Massa (1.31.851) oldu. Massa geçtiğimiz yılda Türkiye GP’si kupasını evine götüren pilot olurken duble yapmanın sevincini yaşadı. Takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 2.2 sn gerisinde ikinciliği elde ederek Ferrrari’ye değerli puanlar kazırdılar. Podyumun üçüncülük kürsüsünde yer alan pilot ise son iki yılın dünya şampiyonu Vodafone McLaren Mercedes pilotu Ferno Alonso (1.31.570 ) oldu.
p2007 sezonunun F1 Petrol Ofisi Türkiye Gr Prix’i saat 15:00’te start aldı. Formasyon turu öncesinde T.C Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve Bernie Ecclestone’dan oluşan heyet, start gridde yarışmacılara başarılar dilediler.

Ardından 3 dakikalık formasyon turu ile start çizgisine yerleşen pilotlar, İstanbul Park’taki büyük mücadele öncesinde saniyeler için geriye sayıma başladılar. Start ışıklarının yanmasıyla başlayan büyük yarış sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, Weber ve Sutil yarışın şanssız isimleri olarak İstanbul’dan puansız ayrılan isimler oldular.

Yarışmanın birincisine ödülü Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Ali Şahin, ikincisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üçüncüye TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve takım kupasını ise Petrol Ofisi CEO’su Melih Türker verdi.

Türkiye GP’si sonrasında Pilotlar Şampiyonası’nda Hamilton 84 puanla liderliğini devam ettirirken Alonso 79, Massa 69 ve Raikkonen 68 pua bulunuyor. Takımlarda McLaren Mercedes 148 puanla liderliğini devam ettirirken, Ferrari 137 puanla ikinci sırada, BMW Sauber takımı ise 77 puanla üçüncü sırada bulunuyor. p
pBöylesine büyük bir organizasyonda seyircinin geçtiğimiz yıla göre az olduğunun gözlendiği İstanbul Park’ta heyecanın doruğa ulaştığı son gün pit walk ile başladı.
pGP 2 Serisi

Saat 11:00’de programdaki ilk start GP2’nin ikinci yarışıydı. İlk yarışta L.Di Grassi’nin birincilik podyumuna çıktığı organizasyonda, bu kez galibiyetin sahibi 37,21.489’luk zamanıyla Isport International takımı pilotu T.Glock’tu. 23 turun koşulduğu yarışta Minardi Piquet Sports sürücüsü E.Negrao 37.30.958 derecesiyle ikinciliğe imza atarken, üçüncülük podyumunun sahibi, ilk yarışta da aynı pozisyonu elden Petrol Ofisi FMS International Takımı pilotu Adam Caroll (37.32.373) oldu. Türk pilot Jason Tahincioğlu ise Buemi’nin kendisine çarpmasıyla 7. turda yarışa veda ederken oldukça üzüntülüydü.

img src”imageshaberlerf1_yeni2.jpg” width”476″ height”260″ hspace”10″ vspace”10″ align”right” Cumartesi günkü yarışta 8.sırada finiş gören Chhok bugünkü yarışta kural gereği ilk 8 için geçerli olan ters sıralama uygulamasıyla, pole pozisyonda start aldı. Ancak bu avantajını ne yazık ki Nakajima’nın kendisine çarpması neticesinde kaybederek, yarış dışı kaldı. Nakajima da 23 turluk yarışın 17.turunda aynı sona ulaşarak finiş göremeden İstanbul Park’tan ayrıldı. .

25 aracın katıldığı GP2de yapılan yarışta 10 pilot, kazalar ve motorlarında yaşadıkları problemler nedeniyle 23 turluk yarışı bitiremediler.

GP2de, İstanbul Parkta bugün yapılan ikinci yarış sonrası pilotlar sıralamasında ISport International takımından Timo Glock, dün kaybettiği liderliği, bugünkü birinciliği ile yeniden ele geçirdi. br

Timo Glock, 66 puanla ilk sırada yer alırken, dünkü yarışın galibi Art Gr Prix pilotu Brezilyalı Lucas Di Grassi, 64 puanla ikinci sıraya geriledi. Super Nova International takımından İtalyan Luca Filippi de 37 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Petrol Ofisi FMS takımı adına yarışan İngiliz Adam Carroll, İstanbulda aldığı iki üçüncülük sonucu puanını 34e yükseltip, 6. sıraya yerleştip
p align”left”img src”imageshaberlerf1_yeni1.jpg” width”477″ height”283″ hspace”10″ vspace”10″ align”right” Porsche Mobil 1 Super Cup
Günün ikinci yarışı ise bu sezon Türkiye’de ilk kez düzenlenen Porsche Mobil 1 Super Cup yarışıydı. 27 pilotun start aldığı yarış 14 tur üzerinden koşuldu. Bir önceki gün sıralama turlarında birinciliğe yerleşen isim 28.07.504’lük zamanıyla Golden Spike Pertamina Ind. RTP takımı pilotu J.Bleekemolen oldu. Sık sık yoldan çıkışların ve temasların yaşığı yarışta sıralamaların üçüncü ismi Faulkner 28.08.522’lik derecesiyle ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. İstanbul Park’taki Porsche’nin Türkiye’deki ilk yarışında yarış sonunda üçüncülüğe imza atan pilot ise SPS Performance takından U.Alzen oldu.
pToplam 950 kişinin görev yaptığı, F1 PO Türkiye GP’si Yarışma Direktörü M.Mazhar Demiralp’in koordinasyonunda, Direktör Vekili Banu Başeren, Başgözetmen Serhan Acar ve Güvenlik Sorumlusu Murat Kaya yönetiminde gerçekleştirildi.

TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu Türkiye GP’sinin bir kez daha başarılı bir biçimde tamamlanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “ TOSFED olarak sportif anlamda üzerimize düşeni bir kez daha eksiksiz yerine getirmenin gururu içindeyiz. Görev yapan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonrasında geleneksel olarak kutlama için podyum önünde toplanan tüm görevliler, alkışlar ve sloganlarla başarılarını kutlarken, F1 Şampiyonalar Direktörü sadece İstanbul Park’ta katıldığı bu kutlamalarda yine mükemmel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, “Yarış boyunca tüm bayraklar, kaza müdahaleleri ve genel sportif işleyiş son derece başarılıydı. Çok teşekkür ediyor ve coşkunuzu paylaşıyorum” dedi. br
Yarışma direktörü M. Mazhar Demiralp de gösterdikleri performans ve başarı için tüm görevlililere teşekkürlerini iletirken, “Yaptığınız iş ortada.Hepinizi alnınızdan öpüyorum, elinize sağlık” dedi.
pF1’in bundan sonraki ayağı 7-9 Eylül’de İtalya’nın Monza Pisti’nde start alacak.