Şampiyonanın Şile’de gerçekleştirilen 7. ve son ayağında, N1 Pilotlar Şampiyonası’nda Ertan Eşim ile Ahmet Tınkır, N2 Şampiyonası’nda ise Zeki Volkan Gönülalan ile Tunç Yaltı şampiyonluğa imza atan sporcular oldular.

İstanbul Off-Road Kulübü ( İSOFF ) 25 – 26 Kasım 2006 tarihleri arasında 2006 Türkiye Goodyear Off-Road Şampiyonası 7. Yarışını 2 günlük bir yarış olarak İstanbul Şilede gerçekleştirdi.
N1 ve N2 kategorilerinde toplam 25 aracın start aldığı yarış 235 km.lik uzunluğu ve etapların zorluk derecesi ile sezona damgasını vurdu.
İlk gün şehir merkezinden verilen startın ardından TRT 1 den canlı olarak yayınlanan yarış, seyirci ve basından da büyük ilgi gördü.

Güneşli bir hava da başlayan yarışın ilk etabında aniden bastıran sis yarışçılara zorlu anlar yaşattı. Mekanik problemler yaşamaya başlayan ekipler günün son etabı olan gece yarışı ile birlikte toplam 4 etap koşarak ilk günü bitirdiler.
2. gün N1 ve N2 kategorilerinde 6 araç eksik olarak başlayan yarışta tamamı mukavemet etaplarından oluşan 6 etap koşuldu.
Şampiyonlukta iddialı olan ekiplerin ardı ardına yaşadığı sorunlar ile sürpriz gelişmeler yaşı.

2006 yılı şampiyonlarını da belirleyen yarış İnci Akü, Oracle, HKS Reklam, Monroe, Rotaş, Black-Tech, Bimtes,Top Dizayn,Tom Martin gibi kendi alanlarında sektöre yön veren firmalarında desteği ile Şile -Sofular – Alacalı – Doğancılı – Sahilköy – Yeşilvadi güzergahları üzerinde 2 gün, 1i gece toplam 10 etap ve 235 km. sonunda tamamlanmış oldu.

7.Yarış sonunda N1 ve N2 kategorilerinde dereceye giren isimler ise şu şekilde yer aldı:

N1
1 – Ertan Eşim – Özcan Yakup
2 – Ali Saim Tekin – Cengiz İlhan
3 – Leyon Benzesin – İzak Benzesin

N2
1 – Hüseyin Akbulut – Benan Engin
2 – Kadir Topuz – Mustafa ıbay
3 – Tarık Sağlam – Tamer Kızıltan
2006 Türkiye Off-Road Şampiyonları………….
N 1 Pilotlar Şampiyonası
1 – Ertan EŞİM
2 – Yalçın TÜRKELİ
3 – Murat ÖZTÜRK
N 1 Co – Pilotlar Şampiyonası
1 – Ahmet TINKIR
2 – Ümit URAL
3 – Osman KUTLU
N 2 Pilotlar Şampiyonası
1 – Zeki Volkan GÖNÜLALAN
2 – Cemil ISLIKÇI
3 – Ümit UYAR
N 2 Co – Pilotlar Şampiyonası
1 – Tunç YALTI
2 – Ahmet Kazım Aralık
3 – İlyas SÖNMEZ