İskoç pilot Colin McRaein kendisinin kullığı helikopterin İskoçyada Lanark yakınlarında henüz belirlenemeyen bir sebeple düştü. 39 yaşındaki McRaein yanısıra helikopterde bulunan 5 yaşındaki oğlu Johnny, Colin’in arkadaşı ve onun oğlu da hayatını kaybetti.

Babası beş kez İngiltere Ralli Şampiyonu Jimmy McRae’in teşfikleriyle 1986 yılında ralli sporuna başlayan McRae, aslında ilk şampiyonluğunu 13 yaşında Junior kategori motokros yarışmalarında almıştı. Colin McRae, 1991 ve 1992’de İngiltere Ralli Şampiyonu olurken, ikinci şampiyonluğunu alırken, o sezonki bütün rallileri kazanmayı başardı.

1987’de ilk Dünya Şampiyonası rallisine katılan Colin, 1993’de Yeni Zela Rallisi’nde kariyerinin ilk WRC galibiyetine imza attı. Subaru ile bu Ralliyi kazanan McRae, aynı zama 17 yıl sonra bir Dünya Şampiyonası rallisi kazanan ilk İngiliz pilot oldu.

McRae, 1995’de Subaru takımıyla, Dünya Ralli Şampiyonu olan ilk İngiliz pilot olarak tarihe geçti. Ayrıca İskoç pilot, bu şampiyonlukla beraber tarihin en genç Dünya Şampiyonu da olmuştu. Subaru’nun ardından Ford, Citroen ve Skoda için de yarışan McRae, 1996, 97 ve 2001 sezonlarını ikinci olarak noktaladı.

25 Dünya Şampiyonası Rallisi kazanan McRae’in en son WRC yarışı da, Sebastien Loeb’ün yerine 2006’da Antalya’da mücadele ettiği Türkiye Rallisi idi.

Dakar Rallisi ve Le Mans 24 Saat’e katılan, Porsche Cup’ta mücadele eden, kısacası motorsporlarının her türlü dalını deneyen McRae için, uçmak da büyük bir tutkuydu. Sahibi olduğu helikopterin içinde hayatını kaybeden McRae, evli ve iki çocuk babasıydı.

Adı bilgisayar oyunlarına verilen, sayısız başarı kazanan, spora başlayan pek çok kişi için idol olan ve ralli sporuyla ilgilenmeyenlerin bile bir şekilde adını duyduğu Colin Mcrae’i saygıyla anıyoruz.