Geçtiğimiz hafta sonu Almanya karting şampiyonalarından olan DMV (Deutsche Motorsport Verband) Şampiyonası’nın 5’nci ayağı için Frankfurt’ta yakınlarındaki Wittgenborn pistinde mücadele eden Cem, iki yarışta da damalı bayrağa ulaşarak hafta sonunu noktaladı.

Almanya’nın en zor karting pistlerinden birisi olarak kabul edilen Wittgenborn pistindeki mücadele genç sporcu için haftasonu hem çok yorucu hem de çok faydalı geçti.

Cem ilk defa geldiği bu pistte cuma ve cumartesi günlerini yoğun antrenman programıyla geçirirken, pazar sabahı yapılan sıralama turlarında 9’uncu sıradan yarışa başlama hakkını elde etti. İlk yarışta sorunsuz bir startın ardından turun sonlarında pist dışına taşmasına rağmen mücadeleye geri dönerek ilk yarışı 13’üncü sırada tamamlayan genç sporcu, ikinci yarışta da temiz bir sürüş gerçekleştirerek damalı bayrağı 12’nci sırada gördü ve böylelikle hafta sonunu 22 yarışmacı arasında 11’inci olarak tamamladı.

Türkiye Karting Şampiyonası kapsamında 6 Eylülde İzmir´de ve 13 Eylül’de Almanya karting şampiyonalarından olan DMV (Deutsche Motorsport Verband) Şampiyonası’nın 6’ncı ayağı için Urloffen´da yapılacak olan yarışlara hazırlıklarını sürdüren Cem, her iki seride de başarı grafiğini daha ileri taşımak istiyor.