2018 İzmir Kupası, 04 Kasım Pazar günü  Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından Ege Asal Metal sponsorluğunda Bornova’da düzenlenecek Işıkkent Tırmanma Yarışı ile sona eriyor.

2.500 metre uzunluğundaki toprak zeminli parkurda koşulacak olan yarış pazar sabahı 09:00’da yapılacak idari kontrol ile başlayacak ve 11:00-12:10 saatleri arasındaki antrenman çıkışı ile devam edecek. 2 çıkış olarak, 13:15 – 16:15 saatleri arasında koşulacak organizasyon 17:00 de yapılacak ödül töreni ile tamamlanacak.

AYOSK Başkanı Mithat Diker uzun bir süre sonunda geçen sezon ilk kez düzenlenen toprak tırmanmanın, yarış severler ve pilotlar arasında büyük bir heyecan yarattığını belirterek, bu yıl ikinci kez yapılacak Işıkkent Tırmanma yarışın da mevsim şartlarının zorluklarından dolayı sürpriz sonuçların alınabileceği açıkladı.

İzmir Kupası’nın son yarışına Kategori 3’de Bahadır Sevinç sezon birinciliğini garantilemiş olarak katılacak. Bu kategoride ikincilik mücadelesi Erdal Oral ile Levent Şapcılar arasında yaşanacak. Kategori 2’de ise Cem Doğrular birinciliği garantilemiş durumda. Final yarışı öncesi Engin Berkan ikinci, Merve Akyılz’da üçüncü sırada yer alıyor. Kategori 1’de ise Tolga Tezeken birinciliğini ilan etmiş durumda. İzmir Kupasının ikincilik mücadelesi Fatih Yavuz, Mustafa Nazik, Mithat Diker ve Yüksel Duvarcı arasında yaşanacak.