FIA Dünya Motorsporları Konseyi toplantısı ve 2018 FIA Gala Gecesi 06-07 Aralık tarihlerinde Rusya St.Petersburg’da gerçekleştirdi.

2019 kural ve takvim konularındaki son detayların görüşüldüğü FIA Dünya Motorsporları Konseyi toplantısında, FIA Başkan Yardımcısı Graham Stoker, Türkiye’nin Salih Yoluç ve Ayhancan Güven pilotajında kazandığı ‘uluslar şampiyonluğu’ ödülü altın madalyayı TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı’na takdim etti.

Cuma gecesi St. Petersburg Philharmonia’da düzenlenen gala gecesinde Formula 1’de şampiyonluğa ulaşan Lewis Hamilton ve Dünya Ralli Şampiyonası’nda 6. şampiyonluğu kazanan Sebastien Ogier-Julien Ingrassia başta olmak üzere farklı disiplinlerde Dünya Şampiyonluğu kazanan sporcular ödüllerini törenle aldı. 2018 Türkiye Rallisi’ni kazanan Dünya Ralli Şampiyonası’nı üçüncüsü Toyota pilotu Ott Tanak’ın ödülünü de TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı takdim etti.

Başkan Yazıcı ayrıca FIA Başkanı Jean Todt, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Igor Levitin ve Rusya Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Viktor Kiryanov ile bir araya gelerek iki ülke arasında planlanan projeleri değerlendirdiler.