Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilecek 2012 otomobil sporları sezonunda “ulusal medya akreditasyonu” prosedürü geçerli olacaktır.  Bunun yanında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi “günlük akreditasyon” prosedürü de geçerliliğini sürdürecektir.Ancak ulusal medya akreditasyonunda bazı noktalara dikkatinizi çekmek isteriz. Yaklaşan otomobil sporları sezonunda geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl, medya yelekleri öncelikli olarak 2011 sezonunda yarışmaları yerinde takip eden medya mensuplarımıza ayrılacaktır.

Medya akreditasyonuna ilk kez başvuruda bulunan ve şimdilik yukarıda bahsettiğimiz “öncelikli” kesimde yer almayan medya mensuplarımız ise sezonun ilk yarısına kadar olan yarışlara gösterdikleri katılıma göre kendilerine ait numaralı medya yeleği almaya hak kazanacaklardır. Bu durumdaki medya mensuplarımız yarışmaları günlük akreditasyon çerçevesinde takip edebilecek olup kendileri de basın bülteni dağıtım listemizde de yer alacaklardır.

Ekte yer alan 2012 Ulusal Akreditasyon Formu’nu en geç 23 Mart 2012 tarihinde press@www.tosfed.org.tr adresine e-posta olarak yollamanız gerekmektedir.Ulusal Medya Akreditasyonuna ilk kez başvuracak medya mensupları ise https://www.tosfed.org.tr/tosfed_lisansv2/akreditasyon_index.asp adresinde yer alan formun yanı sıra aşağıda bilgilerinize sunulan evrakları da Federasyonumuz adresine yollamaları gerekmektedir.

Akreditasyon için gerekli evraklar

 Türkiye Şampiyonası’nı izleyecek olan temsilci(lerin) tam ve eksiksiz doldurulmuş başvuru formu (fotoğrafsız formlar kabul edilmeyecektir- fotoğrafların dijital ortamda olması gerekmektedir)b) Türkiye Şampiyonası’nı izleyecek olan temsilci(lerin), Ulusal Basın Kartları (örnek: Sarı Basın Kartı veya kurum kimlik kartı)c) Yayın hakkındaki bilgiler (tirajı, ne kadar sıklıkla çıktığı, tv radyo kanalı ise yerel, ulusal, uluslararası vs.)d) 2011 sezonunda otomobil sporlarına ilişkin yapılmış haberlere) Temas kurulabilecek bir faks numarası ve e-posta adresi (bu numara yoksa yayın akredite edilmeyecektir)f) Ayrıca serbest çalışan gazetecilerin başvurularında son 12 ay içerisinde yazı, makalelerinin yayınlandığı gazete dergilerin adları, tirajları, bu yayınlarda çıkan haber sayısı ve bu yazı haber ya da makalelerin yayınlandığı tarihler bir liste halinde verilmelidir.

Notlar:1) “d” maddesi ilk defa akredite olmak için başvuran bir yayına uygulanmaz.2) Bütün bu belgeler  0216 465 1157 numaralı faksa ya da press@www.tosfed.org.tr adresine e-posya yoluyla gönderilebilir. Akreditasyon onayları kişilere ve kurumlara yine e-posta yoluyla bildirilecektir.