Türkiye Karting Şampiyonası´nda 2011 sezonunun yedinci ve son ayak yarışı tek günlük bir organizasyonla beraber 15 Ekim Cumartesi günü Körfez Karting Pisti´nde koşuldu.

Soğuk ve yağmurlu havanın damga vurduğu, sürücülerin mücadele konusunda temkinli olduğu hafta sonunda koşulan yarışlar sonucunda Türkiye Karting Şampiyonası’nda puan durumları da matematiksel olarak kesinleşmiş oldu.

Sezonun sondan bir önceki ayağında şampiyonların matematiksel olarak belli olmasının ardından kategorilerde ikincilik ve üçüncülük mücadelesinin sürdüğü yarışların galibi 125cc Açık’da Gün Taşdelen, Mini’de Yiğit Çetin, KF3’te Efe Eryalaz oldu.

Cumartesi sabahı 09:30’da resmi antrenmanlarla başlayan sezonun son günü, akşam 17:30’da gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Türkiye Şampiyonası’nın Mini, KF3 ve 125cc Açık kategorilerinin yanı sıra Rotax Max Junior özel marka kupası yarışları da aynı gün koşuldu.

Mini kategoride şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan eden Can Luca Ünsal, Cuma günü gerçekleştirilen serbest antrenmanlara katılırken, yarışta start almadı. Ünsal’ın yokluğunda Yiğit Çetin sıralama turlarında yaptığı en iyi derecenin ardından her iki yarışı da lider olarak tamamlayıp kategorinin birincisi olarak podyumun en üst basamağına çıktı. Mert Dalkıran da her iki yarışı ikinci sırada tamamlayıp podyumdaki yerini aldı. Kategorinin birinci yarışını Bora Özcan üçüncü sırada tamamlarken, ikinci yarışta Sarp Atasever damalıbayrağı üçüncü sırada geçen isim oldu. Sıralama turlarında daha iyi bir derece elde eden Bora Özcan podyumun son basamağına çıktı.

KF3’te Efe Eryalaz hem sıralama turlarında en iyi zamana imza attı hem de her iki yarışı da kazanmayı başardı. Berk Durak ve Batuhan Ünlü’nün birer ikincilik ve birer üçüncülük ile tamamladığı hafta sonunda podyumun ikinci basamağına Berk Durak, üçüncülük basamağına Batuhan Ünlü çıktı.

125cc Açık’da Gün Taşdelen her iki yarışı da kazandı. Toplamda dört yarışmacının mücadele ettiği kategorinin ikinci yarışına iki yarışmacı katılmazken yarış lideri ile kalan tek rakibi arasındaki yarış %75 barajı aşıldıktan sonra erken bitirildi. Kategorinin ikincisi her iki yarışı da ikinci sırada bitiren Berat Türker olurken üçüncü Armanç Ekinci oldu.

Rotax Max Junior’da Emre Şentürk her iki yarışı kazanarak hafta sonunu maksimum puanla tamamladı. Yiğit Çetin ikinci, Sarp Kuzey Eroldu üçüncü olarak son ayak yarışını noktaladı.

Yarışma sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

2011 Türkiye Karting Şampiyonası puan durumu için tıklayınız.