2010’da artan yarış sayısı ile Superleague Formula serisi yeni ülkeleri ve pistleri ziyaret edecek.

Geride bıraktığımız sezona göre yarış sayısı iki katlık bir artış gösterirken ilk kez üç ülke, birden fazla yarışa ev sahipliği yapacak; İngiltere, İspanya ve Almanya.

Yeni sezon, İngiltere’deki Silverstone Pisti’nde 3–4 Nisan tarihlerinde yapılacak yarışlarla başlayacak. Bu da sezonun geçen seneye göre üç ay erken başlaması anlamına geliyor.

Assen yarış pisti, seriye Mayıs ayında ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sonraki hafta ise Fransa’nın Magny-Cours pistinde üçüncü ayak koşulacak.

İspanya’nın Jarama pistindeki yarış Haziran ayında koşulacakken, ardından iki adet Almanya yarışı Nurburgring ve Oschersleben, Superleague Formula taraftarlarını bekliyor olacak.

Ardından şampiyona, serideki üçüncü senesine giren Belçika’nın Zolder pisti ile 17-18 Temmuz tarihlerinde devam edecek. İngiltere’deki ikinci yarış, Donington Park yerine bu sezon takvime giren Brands Hatch’te olacak. Ardından altı haftalık bir ara verildikten sonra yarış heyecanı 18–19 Eylül’de Portekiz’in Estoril pistinde kaldığı yerden devam edecek.

Monza pisti takvimde ekim ayının ilk haftası olan yerini korurken son ayak öncesinde tekrar İspanya’ya dönecek ekipler bu kez Jerez pistinde 13-14 Kasım tarihlerinde yarışacak. Sezon finalinin yapılacağı pist ise henüz açıklanmadı.

Superleague Formula Yarışma Direktörü Robin Webb takvim değerlendirmesinde şunları söyledi:“Her ne kadar takvimde son birkaç hafta içerisinde değişiklikler yapmak zorunda kalsak da son halinden oldukça memnunum. Eski F1 pistleri ile yerel pistler arasında harika bir karışım yaptığımızı düşünüyorum. Hala Avrupa dışında yarış yapma arayışındayız. İki teklif var ve bunlar Orta Avrupa ve Güney Amerika’dan. “

Superleague Formula 2010 Takvimi:

3-4Nisan, Silverstone – İngiltere
15–16 Mayıs, Assen – Hollanda
22–23 Mayıs, Magny-Cours – Fransa
19–20 Haziran, Jarama – İspanya
26–27 Haziran, Nurburgring – Almanya
3–4 Temmuz, Oschersleben – Almanya
17–18 Temmuz, Zolder – Belçika
31 Tem- 1 Ağu, Brands Hatch – İngiltere
18–19 Eylül, Estoril, Portekiz
2–3 Ekim, Monza – İtalya
13–14 Kasım, Jerez – İspanya
Son yarış için tarih ve pist henüz belli değil.