Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu´nun 2010 yarışma takviminde perde karting ile açılıyor. Türkiye Karting Şampiyonası´nın ilk yarışı 12–14 Mart tarihleri arasında Kıbrıs´taki Cemsa Karting Pisti’nde, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) organizatörlüğünde koşulacak.

TOSFED´in geçtiğimiz yıl en çok ilgi uyandıran şampiyonalardan birisi olarak sezonu kapatan karting şampiyonasında bu sezon, özellikle genç sporcularımızın yılı olacak. Spora olan teşviki arttırmak ve genç sporcularımızın kariyerlerini desteklemek adına, TOSFED Yönetim Kurulu´nun 2010 yılını ´´Karting Yılı´´ olarak kabul etmesi ve ödül yönetmeliğini uygulamaya koymasıyla beraber sezon sonunda karting sporundaki her kategoride ilk beşe giren sporculara para ödülü verilecek.

KF3 ve Mini kategorisi yarışların koşulacağı hafta sonunun sportif yönetmeliğine ve yarışma programının yanı sıra kayıt formuna ulaşmak için Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu´nun internet sitesi olan www.kktok.com adresini ziyaret edebilirsiniz

2010 Türkiye Karting Şampiyonası Takvimi;
13–14 Mart – Kıbrıs
27–2 Mart – Kıbrıs
24–25 Nisan – İzmir
10–11 Temmuz – Bursa
7–9 Ağustos – İzmit
28–29 Ağustos – Bursa
25–26 Eylül – İzmir
30–31 Ekim – İzmit(SEEK)