İstanbul Mahalli Karting Dayanıklılık Birinciliği’nin final yarışı 27 Kasım Cumartesi günü Autodrom İstanbul’da yapıldı. Tamamı internetten naklen yayınlanan yarışı Turkcell Top Speed kazandı. Yarışı 2. sırada tamamlayan ATT Karting Team 1 puan farkla sezonu şampiyon bitirdi.

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun izniyle düzenlenen İstanbul Mahalli Karting Dayanıklılık Birinciliği’nin (Prokart) 7. Ayak yarışı 22 Kasım Cumartesi günü İstanbul Tuzla Autodrom Pisti’nde yapıldı. Şampiyonun belirleneceği final yarışının startı 15.00’de verildi.  Yarış beklendiği gibi şampiyonluk şansı en yüksek 2 takım olan Turkcell Top Speed ile ATT Karting Team arasında geçti. Yarışı 461 turla Turkcell Top Speed kazanırken, aynı tur sayısıyla ATT Karting Team 2. oldu. Power Team 46 456 turla üçüncülüğü elde etti. Bu sonuçlardan sonra ATT Karting Team 105 puanla sezonu “şampiyon” olarak tamamlarken, Turkcell Top Speed 104 puanla ikinci, Power Team 46, 90 puanla üçüncü oldular.

Markalar kategorisinde ise şampiyonluğu Turkcell Top Speed 120 puanla kazadı. İkinciliği 93 puanla EVKO Karting Team, üçüncülüğü 84 puanla Turkcell No Limit aldı.

12 takımın mücadele ettiği 2010 sezonunun final yarışında İKOK bir ilke daha imza atarak yarışın tamamını www.prokart.org, www.ikok.org.tr, www.rallimerkezi.com ve www.karting-tr.com sitelerinden canlı olarak yayınladı. Gerçekleştirilen 8 saatlik canlı yayında Erkan Ertuğrul yarışı anlatırken zaman zaman konukları ve yorumcularla röportajlar gerçekleştirdi.

Prokart 2011 sezonu 8 yarıştan oluşacak ve Mayıs ayında başlayacak.

Şampiyona ile ilgili haberlere www.prokart.org adresinden ulaşılabilir.