Antalya ve Kemer Motorsporları Kulübü tarafından ilk kez organize edilen Solargard Akdeniz Şampiyonası’nın ikinci ve son ayağı 4-5 Nisan tarihlerinde koşulan yarışlar ile sona erdi.

Ambuline, Döşemealtı, Konyaaltı ve Kemer belediyelerinin destek verdiği 4 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk yarışında 12 pilot start aldı. 7,9 km’lik parkurun iki çıkışı sonunda Solargard Racing Team pilotu Öğül Orhan, 04:34:70 ile en iyi zamana ve Kategori 3 birinciliğine imza attı. Sürpriz yağan yağmurun parkuru kayganlaştırdığı yarışta; Kategori 1’de Fiat Palio pilotu M. Atakan Boğazlıyan, Kategori 2’de Palio Kit Car pilotu Mustafa Çakal ve Kategori 4’te gene Fiat Palio ile yarışan Salih Çağlayan yarışı birincilikle tamamladı. Yarışın ilk çıkışında şanzıman arızası yaşayan Honda TypeR pilotu Tunç Tuncer ve Saxo’su ile yamaca çarpan Ümit Köse ise yarış dışı kaldılar.

5 Nisan Pazar günü ise asfalt ralli heyecanı vardı. Döşemealtı Belediyesi’ne ait Antalya’nın en büyük üstü kapalı ve asfalt zeminli pazar yerinde konuşlanan servis alanına Eskişehir ve İzmir’den gelen ekiplerin de katılması ile yarıştaki rekabet daha da arttı. Mitsubishi Evo pilotları arasında Cumartesi günü yaşanan rekabet Pazar günü de devam etti. Yağmurun ekipleri tedirgin ettiği altı etaplık yarışta, ilk fire üçüncü etapta geldi. Kemer Rallisi’nin galibi, AGT Racing Team ekibi Mustafa Söylemez / Cem Bakançocukları şanzıman arızası sebebiyle yarış dışı kaldılar. A6 sınıfında sürpriz zamanlara imza atan Antalyalı ekip Mustafa / Selcan Çakal ise 5.etapta yol dışına çıktılar. 4.etapta krikoları kırıldığı için bir önceki etapta patlayan lastiğini değiştiremeyen ve 30 sn. kaybeden Evo 8 ile yarışan Ömer Erdem / Alp Özel ikilisi yarışın son etabının ortasında hızlı bir sol virajda yol dışına çıkarak, yarış dışı kaldılar.

Öğül Orhan – Alptekin Işıkalp ekibi Antalya Rallisi’ni birinci sırada podyum görürken, onları Taner Şengezener- Mehmet Ekşioğlu ekibi takip etti. Yüksel Özgür- Ahmet Deniz Azmak ise ralliyi üçüncü sırada tamamlayan ekip oldu.

İstikrarlı pilotajını şampiyonanın tüm yarışlarına yansıtan Solargard Racing Team pilotu Öğül Orhan, ilk kez düzenlenen Akdeniz Şampiyonası’nın ilk şampiyonu olmayı başardı. Rallivideo ekibi tarafından derlenen tüm yarışların geniş özetini önümüzdeki hafta TRT 3 ekranlarından seyretmek mümkün olacak.