2009 Türkiye Karting Şampiyonası’nın 1. ayağı, Bursa’dan verilecek startla bu hafta sonu başlıyor. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Bursa Orhaneli yolu üzerinde bulunan Nilüfer Karting Pisti’nde Maysan Mando katkılarıyla iki ayak üzerinden üç kategoride yapılacak yarışlar, iki gün devam edecek mücadelenin ardından ödül töreni ile son bulacak.

Bu yıl KF2, KF3 ve geçtiğimiz yıl özel kupa organizasyonlarında kazandıkları tecrübeyi bu yıla aktarmaya çalışacak 7 – 11 yaş grubu yarışçıların da katılmasıyla çekişmenin bir hayli artacağı Mini Grup olmak üzere toplam üç kategoride yarış gerçekleşecek.

Program, Cumartesi günü saat 10.00’da serbest antrenmanlarla başlayacak. Öğleden sonraki bölümde ise resmi antrenman ve sıralama turları gerçekleşecek. Pazar gününün programı ise sabah 09.00’da resmi antrenman ile başlayacak ve sonrasında ise kategorilerin ilk yarışları yapılacak. Öğleden sonraki seansta yarışmacılar, tekrar piste çıkarak kategorilerinde ilk üçe girmek için mücadele edecekler. Maysan Mando Amortisörleri ve Line Medya katkılarıyla düzenlenen 2009 Türkiye Karting Şampiyonası 1. yarışının ödül töreni saat 16.00’da yine Nilüfer Karting Pisti’nde gerçekleşecek.