Monako’da gerçekleştirilen FIA Gala Gecesi’nde 2009 şampiyonlarına kupaları verildi. FIA Formula1 Dünya şampiyonasında yaşanan müthiş finalin ardından Jenson Button ve Ross Brawn sürücüler ve markalar klasmanı kupalarını almak üzere sahneye çıktılar.

Geride bıraktığımız sezonun en hızlı otomobilini üreten Red Bull takımıyla Sebastian Vettel de ikincilik ödüllerini aldılar. Brawn GP’den Barrichello ise şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda son yarışa kadar taşınan şampiyonluk ödülünü kazanan isim değişmedi.

Üst üste altıncı kez şampiyonluğa ulaşan Fransız Sebastien Loeb’ün yanı sıra Citroen de markalar klasmanını zirvede bitirerek ödül aldılar. Şampiyona liderliğini son yarışta kaçıran Ford pilotu Mikko Hirvonen pozisyonunu koruyamadı ve ikinciliğe razı oldu.

FIA Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda ise Gabriele Tarquini şampiyonluk ödülünü aldı. İtalyan pilot 47 yaşında şampiyon olarak FIA şampiyonalarında bu ünvanı kazanan en yaşlı pilot ünvanını kazanmıştı.

Öte yandan bu şampiyonluk SEAT’ın da iki yıl üst üste markalar klasmanında şampiyon olmasına yardım etti. İtalyan’ın takım arkadaşı Yvan Muller ise BMW Team Germany’den Agusto Farfus’un 4 puan önünde şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.