Bursa, Ankara ve Antalya yarışlarıyla finale yükselmeye hak kazanan sürücüler, 9 kasım pazar günü, Akdeniz Üniversitesi’ndeki Dünya Ralli Şampiyonası özel etabının parkurunda gerçekleştirilen şampiyonada, elde edebilecekleri en iyi pozisyon için mücadele ettiler. Antalya Mahalli otokros yarışlarının yapıldığı gün gibi güzel bir havada gerçekleştirilen yarışmada 18 sürücü start almasına rağmen 2 kapı numarasıyla yarışan Alp Seyhanın aks kesmesi
yüzünden sadece 17 yarışmacı finiş gördü.

TRT3ün tüm yarışı canlı yayınladığı Kategori 1 ile başlayan finalde ilk iki sıra yerelsürücülere gitti. Serdar Honamlı Paliosu ile 2008 Türkiye Otokros Kategori 1 şampiyonuolurken, lacivert Citroen Saxosuyla Alp Aslan Taner ikinci, Mecit Akın ise üçüncü oldu.

Kategori 2de Tunç Tuncer rahat bir şampiyonluk kazanırken, yarışın en sıkı çekişmesinin yaşığı Kategori 4te beklendiği gibi Can Çelebi 4:20,99 yaparak hem günün en iyi zamanını elde etti hem de kategorisinde şampiyonluğu kazı.

Kategori 4te Lancia sürücüsü Cem Acar yarışma anında küçük bir problem yaşasa da, çift kalkışlı sistemde eşleştiği Y. Emre Zümrütü geçmekte zorlanmadı. Bursalı sürücü, Renault Cliosunda problem yaşayınca beklediğinden daha kötü bir zaman yaptı.

Ödül törenin de yapılmasıyla yarışma son buldu.