TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

Duyuru 2015/05

29 Temmuz 2015

Tüm Kulüplerimiz, Markalarımız, Takımlarımız, Yarışmacılarımız ve Görevlilerimizin Dikkatine,

1.) ULUSAL TRIAL ŞAMPİYONASI

2015 TOSFED Kurallar Kitabı 2015 Ulusal Trial Kuralları 2.6.2 Yarışma Parkuru ve Genel Kurallar maddesi k) bendi ile ilgili olarak söz konusu maddenin daha net anlaşılabilmesi amacıyla aşağıdaki açıklama yapılması uygun görülmüştür.

v “2.6.2. Yarışma Parkuru ve Genel Kurallar: k) Yardımlaşma amacı ile takım araçlarından birisi sadece 1 kapı ileri ya da geri gidebilir. (örnek: 3. Kapıyı geçen yarışmacı ikinci kapıda kalan araca yardım edebilir ama 4. Kapıyı geçen yarışmacının 2. Kapıdaki yarışmacıya yardımı mümkün değildir, yardım edilmesi durumunda takım için o etap bitmiştir)

Açıklaması: Bu maddedeki bir kapı ileri bir kapı geri maddesi kuralın örneğinde yazdığı şekliyle ve 2.6.2 Yarışma Parkuru ve Genel Kurallar c) Takımın araçları arasındaki mesafe (içinden geçilerek tamamlanmış) 2 kapıdan fazla olamaz. Aksi halde takım için o etap sona ermiş sayılır. Ancak takım o etaptan ihraç edilmiş sayılmaz. Maddeleriyle izah edildiğinde Türkiye Trial Şampiyonasında takım içinde yardımlaşma amacıyla iki kapıdan fazla mesafe olamayacağını izah etmektedir. Aksi halde takım için o etap sona ermiş sayılır. Ancak takım o etaptan ihraç edilmiş sayılmaz. Öndeki aracın derecesi hesaplanırken; geride kalan aracın en son geçtiği kapıya 2 kapı daha eklenerek öndeki yarışmacının son geçtiği kapı tespit edilir ve takımın toplam süresi etap ideal süresi de eklenerek hesaplanır”

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TOSFED