TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

Duyuru 2015/04

22 Mayıs 2015

Tüm Kulüplerimiz, Markalarımız, Takımlarımız, Yarışmacılarımız ve Görevlilerimizin Dikkatine,

 

1.)  ULUSAL TRIAL ŞAMPİYONASI

2015 TOSFED Kurallar Kitabı 2015 Ulusal Trial Kuralları 2.6.1 Etap Tipleri maddesi ve 2.7 Organizasyon İle İlgili Genel Kurallar Ve Emniyet Tedbirleri maddesi 2.7.1. Yarışma Parkuru ve Genel Kurallar alt maddesi b) bendi ile ilgili olarak söz konusu maddelerin daha net anlaşılabilmesi amacıyla aşağıdaki açıklama yapılması uygun görülmüştür.

  1. a)“2.6.1. Etap Tipleri: – Yarışmacı araç kapıyı geçerken, Kapılara veya kapıları oluşturan bantlara temas edemez. Temas edilmesi halinde; takımının süresine her kapıdaki her bir teması için 30 dakika zaman cezası eklenir. Bu durumda takımın toplam süresi; ilgili etap derecesine zaman cezalarının eklenmesi ile belirlenir. Ekibin diğer aracı yardım ederken herhangi bir kapıya veya bantta değmesi halinde 30 dakika ceza uygulanır. Ancak vinç halatının temas etmesi ceza gerektirmez.

Açıklaması: Yarışmacı araç kapı içindeyken kapıya  yaptığı temaslar bir temas olarak kabul edilir, Kapıdan ayrılıp tekrar kapıya temas etmesi durumunda ikinci temas olarak işlenir.

  1. b)7.1. Yarışma Parkuru ve Genel Kurallar; b) Yarışmanın programı idari kontrolden ödül töreni sonuna kadar Cumartesi sabahı başlayıp, Pazar akşamı bitecek şekilde yapılmalıdır.

Açıklaması: Yarışmalar  Cumartesi ve Pazar günleri en az birer etap koşulacak  şeklinde düzenlenmelidir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

   TOSFED