TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

Bülten 2016/01

14 Mart 2016

Tüm Kulüplerimiz, Markalarımız, Takımlarımız, Yarışmacılarımız ve Görevlilerimizin Dikkatine,

1 – TÜRKİYE HİSTORİC RALLY ŞAMPİYONASI

“2016 Historic Rally Şampiyonası Kuralları”

2.7.5 Süper Ralli Uygulaması aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

c ) Söz konusu yarışmacılara; katılmadıkları her etap için (kaldığı etap dahil) otomobillerinin ait olduğu sınıfın en iyi zamanına +4 dakika eklenerek zaman verilecektir. Bu yarışmacılar etaba katılmasa bile etap klasmanında yer alacaktır.

(Örnek: Bir etaptaki en iyi Kategori 1 derecesi 10:30.5 ise, Süper Ralli kullanan Kategori 1 yarışmacısı aynı etapta 14:30.5’ lik bir derece yapmış sayılacaktır).

Yarışmacı ilk ayağın son etabından önce veya son etabın içinde ya da bu etabı tamamladıktan sonra servise veya kapalı parka dönerken yarış dışı kalırsa süper ralli çerçevesinde son özel etabı kaçırmış sayılacaktır. Bu durumdaki yarışmacıya ait olduğu sınıfın o etaptaki en iyi zamanına +8 dakika eklenerek zaman verilecektir.”

2 – TÜRKİYE TRİAL ŞAMPİYONASI

‘’2016 Ulusal Trial Kuralları’’

2.7 Etap Tipleri maddesinde yer alan; “Yarışmacı araç kapıyı geçerken, kapılara veya bantlara temas edemez.” ibaresi ‘’Yarışmacı araç kapıyı geçerken, kapılara temas edemez’’ şeklinde değiştirilmiştir.

4. Trafik ve Tamirat

4.4 Maddesinde yer alan; “Yarışmacılar sadece servis alanında birbirleriyle yedek malzeme ve avadanlık değişimi yapabilirler. ‘’Aksi durum tespit edilmesi halinde takıma 300 dk zaman cezası verilecektir’’ şeklinde değiştirilmiştir.

3 – TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI

5.3 Türkiye Karting Şampiyonası Klasmanı a) bendi; Her ayak için verilecek puan TOSFED 2016 Yarışma Ek Düzenlemeleri Madde 8 deki 1 no’ lu tabloya göredir. Şampiyon olabilmek için en az 5 hafta sonunda yapılan yarışlara (15 yarışa) katılmak zorunludur” şeklinde düzenlenmiştir.

Karting Şampiyonası Yarışma Takvimi

20 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan şampiyonanın 1nci ayak yarışının Organizatörü BOSSEK olarak değişmiştir. Yarışma Körfez Pistinde yapılacaktır.

4 – TÜRKİYE RALLİKROS ŞAMPİYONASI

09-10 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan şampiyonanın 1nci ayak yarışI parkur yapımının uzaması nedeniyle ANOK kulübünden gelen dilekçe uygun görülerek 07 – 08 Mayıs 2016 tarihine ertelenmiştir.

5 – TÜRKİYE DRİFT ŞAMPİYONASI

‘’2016 Ulusal Drift Kuralları’’

b)Türkiye Drift Takımlar Şampiyonası maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

Drift takımlarının, Türkiye Drift Takımlar Şampiyonasında yarışabilmeleri için, Tosfed’ den gerekli lisansı almaları gerekmektedir. Drift takımları en az iki (2), en fazla ise dört (4) yarışmacı sürücüden oluşabilir. Takım puanları, yarışmacıların aldığı puanlar toplamının takımdaki yarışmacı sayısına bölümü sonucu elde edilir. Ortalama alınırken çıkan küsuratlı sonuçlar, her yarış / ayak sonunda, bir üst rakama tamamlanır. (Örnek: Takım yarışmacıları puanları toplamı 22,5 ise, bu puan yarış sonu genel klasmanına 23 puan olarak yazılacaktır.) Her yarış alınan puanların toplamı sonucu, en yüksek puana sahip takım sezonun Türkiye Drift Takımlar Şampiyonu ilan edilir.

Takım yarışmacıları, sezon öncesinde belirlenerek organizatöre bildirilmelidir. Organizatörün belirlediği tarih sonrası takımda değişiklik yapılmaz. Sezon içinde de takımlarda değişiklik mümkün değildir.

Takım sürücülerinden yarış içinde puan alamayan olursa, o sürücünün puanı takım puan hesaplamasına 0 puan olarak etki eder. Takım sürücülerinden yarışa katılmayan olması durumunda, o sürücünün puanı takım puan hesaplamasına 0 puan olarak etki eder.

Drift Şampiyonası Takvim Değişikliği

2016 Yarışma Takviminde yer alan 09 – 10 Nisan 2016 ve 25 – 26 Haziran 2016 tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası ile birlikte organize edilmesi planlanan Drift Şampiyonası yarışma programlarının yoğunluğu nedeniyle;

* 09-10 Nisan 2016 İzmir Park yarışı – 16-17 Nisan 2016 İzmir Park

* 25-26 Haziran 2016 Körfez Pisti yarışı – 13-14 Ağustos 2016 Körfez Pisti olarak belirlenmiştir.

Gereği için bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

TOSFED
Sportif Kurulu