TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

WRC Rally Turkey

Etkinlik Bilgileri

Başlangıç Tarihi
13 Eylül 2018 - 08:00
Bitiş Tarihi
16 Eylül 2018 - 18:00
Adres
Marmaris / MUĞLA

TOSFED’in uzun uğraşları sonucunda Dünya Ralli Şampiyonası’nda yeniden dahil edilen Türkiye, otomobil sporlarına gönül veren yerli ve yabancı turistleri Marmaris’te ağırlayacak. 13 yarıştan oluşan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. ayağı olan “Rally Turkey”; Dünyaca ünlü pilotlar ve teknoloji harikası WRC otomobillerin zorlu mücadelelerine ev sahipliği yaparken, etapları izleyen seyircilere nefes kesen anlar yaşatacak.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve dünyanın en hızlı pilotlarının ağırlanacağı organizasyon ile ilgili konuşan TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı; “Öncelikle bu değerli ve dünyanın en büyük otomobil sporları organizasyonunun ülkemize geri dönmesinde emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüze ve tüm bakanlık çalışanlarına, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Muğla Valimize, Ula ve Marmaris Kaymakamlarımıza, Muğla Gençlik Spor İl Müdürümüze, Ula ve Marmaris Belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

“Dünya Ralli Şampiyonası ülke turizmi açısından oldukça önemli”

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türk otomobil sporlarına da yeni bir ivme kazandıracağına ve diğer büyük organizasyonların önünün açılmasına da yardımcı olacağına değinen Serkan Yazıcı; “Dünya Ralli Şampiyonası seçmelerinde Yeni Zelanda, Hırvatistan, Japonya, Şili, Kenya ve Güney Afrika’yı geride bıraktık. Bu büyük organizasyonla birlikte Türkiye’nin her kulvarda sergilediği prestijli duruşu ve mesajları tüm dünyaya ulaşacak. Ayrıca Dünya Ralli Şampiyonası’na sadece bir spor organizasyonu gözüyle bakmamamız gerekiyor, organizasyon ülke turizmi açısından da büyük önem taşıyor” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık olarak 50 bin yerli ve yabancı turistin sadece Dünya Ralli Şampiyonası için bölgeye geleceğini öngördüklerini belirten Yazıcı; “Son dönemde turizmde yaşanan dalgalanmalar ve sıkıntılar sebebiyle turist sayısı azalan Marmaris bölgesinin tekrar eski hareketli günlerine döneceğini düşünüyoruz. Şu an bölgedeki otellerde doluluk oranları maksimum seviyeye ulaşmış durumda. Dünya Ralli Şampiyonası’nın 1 sezonki yarışlarını bizzat organizasyona katılarak 5 milyona yakın seyirci takip ediyor. 1 yıl boyunca televizyondan ulaşılan kişi sayısı ise 700 milyonu aşmış durumda.” diyerek bu önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.