TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

Bülten 2017/02

10 Nisan 2017

Tüm Kulüplerimiz, Markalarımız, Takımlarımız, Yarışmacılarımız ve Görevlilerimizin Dikkatine,

1. TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI ‘’2017 Ulusal Ralli Kuralları’’

5.2 ŞAMPİYONAYA ESAS YARIŞ SAYILARI ve PUANLAR
5.2.3 i) Takımlar, şampiyona sonundaki klasmana dahil olabilmek için Madde 5.3’te belirtilen Türkiye Ralli Şampiyonası’na dahil yedi (7) yedisine de katılmak zorundadır.
Ralli sonunda yapılan ayrı genel klasmanda, ilk 10 (on) içerisinde yer alan en iyi durumdaki iki takım aracının aldığı puanların toplamı, (varsa) ilgili yarışmanın katsayısı ile çarpılır. Buna ilaveten, Türkiye Pist Şampiyonası veya Türkiye Tırmanma Şampiyonası’na dahil en az iki (2) yarışa katılmaları mecburidir. Bu branşlarda girilmeyen her yarış için sezon sonu toplam puanından %5 silinir. (Örneğin girilen yarış sayısı 1 ise toplam puanın %5 i silinir.) şeklinde düzeltilmiştir.

2. TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI
‘’2017 Ulusal Pist Kuralları’’
2. ORGANİZASYON
2.1 Katılabilir Otomobiller
2.1.2 SUPER GRUP
WTCC, ETCC ve TCR’ da yarışan turbo motorlu araçlar homologasyon kuralına bağlı kalmak şartı ile yarışabilir.
2.1.3 MAXI GRUP
FIA tarafından tanınan Şampiyona ve Kupa kurallarına göre hazırlanmış ve homologe olan tüm otomobiller, Şampiyona ve Kupa homologasyon kuralına bağlı kalmak şartı ile yarışabilir.

3. TÜRKİYE OFFROAD ŞAMPİYONASI
‘’2017 Ulusal Offroad Kuralları’’
2.7 Organizasyonla İlgili Genel Kurallar ve Emniyet Tedbirleri 2.7.6 Offroad Yarışmalarında Engelli Etaplarda Uygulanan Kapı Geçiş Kuralları a) Bir aracın bir kapıdan geçmiş sayılması için: “Pilot ve co-pilot aynı anda araç içerisinde olması gerekmektedir.” İbaresi çıkarılmıştır.

Saygılarımızla,

Murat KAYA
Sportif Direktör